Registre Civil de Tossa de Mar: OBERT PARCIALMENT    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

La residència per a gent gran de Tossa impulsa el projecte “Spa d’Estiu”• Entre d’altres coses, residents del centre gaudien dels beneficis del mar en un entorn únic, acompanyats de familiars

Tossa de Mar, 19 de setembre de 2024.- La Residència i Centre de Dia per a gent gran “Túrsia” de Tossa, que a dia d’avui disposa de 35 residents i 11 usuaris/es del centre de dia, ha desenvolupat un projecte pioner anomenat “Spa d’Estiu” que ha esdevingut tot un èxit.

En aquest projecte, que es realitza des de l’any 2022 però que ha tingut el seu punt àlgid aquest estiu, residents del centre gaudeixen dels beneficis del mar en un entorn únic com és Tossa.

Concretament, el projecte es desenvolupa en dues fases:

1.- Pels que no volen o no poden moure’s del centre, es va a buscar aigua del mar de Tossa i es porta a la residència per a crear piscines relaxants. En aquesta activitat, aquest estiu hi han participat 31 usuaris/es.

2.- Pels que volen o poden desplaçar-se, es van fer 16 sortides a la platja de la Mar Menuda cada dilluns i divendres de 11:00h. a 13:00h. de juliol i agost. En aquestes sortides, de les 28 persones que hi van anar, 17 van banyar-se al mar i la resta van gaudir de l’ambient i es dedicaven a observar l’entorn i a xerrar amb turistes o vilatants i familiars. Molts van mostrar la seva admiració i gratitud per la tasca realitzada per l’equip de la residència i per l’oportunitat que es dóna a les persones grans amb condicions especials de salut i mobilitat per gaudir de la platja com tothom.

A més, a la Platja Gran, per primera vegada aquest any, es va aconseguir que una desena de persones de la residència amb mobilitat molt reduïda es banyessin amb cadira amfíbia. Una familiar d’una d’aquestes persones descrivia el moment amb aquestes paraules: “la mare té 93 anys i jo 56 i avui és el primer dia que ens hem banyat juntes a mar perquè la mare MAI s’havia banyat a mar. Crec que qui no ha tingut cap contacte amb el geriàtric imagina una vida molt trista allà. Però aquell és un espai carregat de persones professionals que saben com tractar a les persones grans i les omplen d’amor i d’activitats. I això cap familiar estem en condicions d’oferir-ho, perquè, apart de les que tenim un desconeixement total en temes de salut o envelliment, els lligams emocionals ens ho impedeixen” i conclou “m’emporto l’aprenentatge que sempre pot haver-hi un moment per fer les coses a la vida”.

Cal destacar que 7 membres de l’equip de la residència estaven implicats en cada sortida a la platja. Des la Residència i Centre de Dia per a gent gran “Túrsia” es vol agrair la tasca i col·laboració de l’equip de socorristes de les platges de Tossa.