Registre Civil de Tossa de Mar: OBERT PARCIALMENT    ·    Servei de CITA PRÈVIA: evitareu esperes innecesàries. Truqueu al 972340100 o a la seu electrònica.    ·    Alertes de productes cosmètics: Feu clic aquí per llegir-la
Igualtat   Agenda   Parlament 2024   Europees 2024  

Notícies Notes de premsa

La implantació de plaques solars a la piscina de Tossa ha suposat la reducció de 3.000 euros al mes en despesa a l’estiu• D’altra banda, ja s’ha arribat a amortitzar la instal·lació de 50 mòduls fotovoltaics d’autoconsum que es va fer al CEIP l’any 2020

Tossa de Mar, 16 d’octubre de 2024.- L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tossa ha informat que, quatre mesos després de la implantació de 240 plaques solars a la piscina municipal, la reducció del consum d'energia elèctrica provinent de la xarxa és del 55%, mentre la reducció de la despesa és del 57% respecte la mitjana dels darrers 6 anys, o el que és el mateix, una reducció en la factura mensual mitjana de 2.974,36€ entre els mesos de juny i setembre.

 

D’altra banda, aquest any 2024 s'ha arribat a amortitzar la instal·lació dels 50 mòduls fotovoltaics d’autoconsum que es va implantar en el Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Ignasi Melé i Farré a finals d'agost de 2020. Des de l'amortització, l'estalvi econòmic estimat és d'aproximadament 5.000€. 

 

En la mateixa línia, la substitució parcial de l'enllumenat de l'Avinguda Catalunya ha suposat un estalvi energètic de més del 25% respecte la mitjana dels darrers 6 anys.

 

I és que aquest projecte s’emmarca en els compromisos adquirits per l’ajuntament per la utilització d’energies renovables, la millora en l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO2 iniciada amb l’adhesió l’any 2012 al Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible (PAES); i, seguidament, amb l’aprovació del Pla d’Acció pel l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). 

 

La regidora de Medi Ambient, Imma Colom, afirma “estar satisfeta per haver implementat mesures que permetin l’estalvi energètic” i afegeix que “en definitiva, es tracta d’un pla d’estalvi avançant en la racionalització de l’ús d’energia, i en la reducció d’emissions de diòxid de carboni i gasos que contribueixen al canvi climàtic”. Colom conclou que l’Ajuntament continuarà treballant per promoure l’estalvi energètic.

Etiquetes